Într-o perioadă încărcată din punct de vedere al orgoliilor fotbalistice de la poalele Tâmpei, când oricum sportul rege este la un nivel mediocru, reprezentat doar la liga a treia, unde fanii lui SR Braşov trimit săgeţi către clubul Primăriei, Corona, un alt club, Steagul Roşu, a împlinit ieri zece ani de existenţă. „Chiar astăzi (n.r. ieri), conform datei de pe CIS, 25 octombrie este data înfiinţării clubului nostru”, după cum am început discuţia cu Eduard Gherghe, vicepreşedintele clubului Steagu Roşu. „Ne mândrim cu faptul că în cei zece ani suntem statornici în ce priveşte structura conducerii, dar şi a faptului că nu ne-am mutat dintr-o parte în alta, nu ne-am schimbat denumirea, în general rămânând consecvenţi spiritului stegar. Un club, ce îşi are rădăcini vechi stegari, Dragoş, fiul lui Mihai Ivăncescu şi Eduard, fiul lui Vasile Gherghe, fiind cei cu iniţiativa ducerii pe mai departe a gloriosului nume. Aniversare cu victorie la debutul noii ediţii de campionat, una atipică, cu doar cinci formaţii. Un 2-0 contra juniorilor de la Colţea, marcatori Mircea Popescu şi Răzvan Mitroi, ultimul fiind cel care deţine mai nou şi funcţia de manager general. Un împătimit al fotbalului, Mitroi, un important dezvolator imobiliar, care a încercat ceva similar şi la SR Braşov, va fi cel care va gestiona întreaga activitate a echipei de seniori, de la atragerea de fonduri, lotul de jucători sau obiectivele echipei”. Despre situaţia actuală şi competiţia începută în liga a patra, Edi Gherghe ne-a mai spus: „Anul acesta nu ne-am propus vreun obiectiv anume, dar faptul că suntem printre cele cinci echipe ce au decis să înceapă competiţia, e o garanţie a seriozităţii clubului nostru, cei zece ani de când funcţionăm nefiind întâmplători”.
Lotul primei echipe prezintă noutăţi faţă de finalul sezonului trecut. Astfel, regăsim în echipa pregătită de Ionuţ Mitroi, fratele managerului general, nume noi: Alexandru Hălăucă, un atacant repatriat din Italia, fiind junior la Rapid şi Steaua, braşovean prin adopţie, în urma căsătoriei. Mircea Popescu, un fundaş central trecut pe la Astra şi Metalul Buzău, luat de Steagul Roşu de la Petrolistul Boldeşti. George Bencea, mijlocaş central tot din zona Prahovei, cu evoluţii la juniorii Petrolulului şi Chimiei Brazi. Adrian Neacşu, 20 de ani, tot de la Boldeşti, plus alţi doi tineri braşoveni de 20 de ani, Roiu Daniel şi Raul Boriceanu, jucători cu care Gherghe speră să consolideze lotul şi să fie un „partener pe măsura celorlalte competitoare”.
Incertitudini privind competiţiile rezervate copiilor
Dacă la nivel de seniori, lucrurile par clare, în ciuda cheltuielilor, care nu sunt mici deloc, durerea vicepreşedintelui de la Steagul Roşu, vine dinspre grupele de copii. Din păcate, protocolul medical în vigoare a stopat orice competiţie, exceptând Liga Elitelor, a juniorilor mari, unde Federaţia susţine o parte a cheltuielilor. Acest aspect frânează ascensiunea tinerilor jucători, meciurile fiind decisive în formarea personalităţii lor.
„Marca Steagul Roşu, deţinută sută la sută de clubul nostru”
Să ne întoarcem la vechea dispută legată de denumirea Steagul Roşu, titulatură deţinută legal de gruparea reprezentată de Gherghe, în urma unei sentinţe definitive a Tribunalului Bucureşti, cât şi a celor două certificate de la OSIM, care dau drept de exclusivitate în folosirea denumirii respective. Prin acea sentinţă, FC Braşov a fost decăzută din drepturile de folosinţă a tot ce implică această denumire (scandări, însemne ale clubului, elemente decorative, litere, desene). „Cu alte cuvinte, Steagul Roşu este denumirea clubului nostru, iar confuziile induse, cu o formă continuată şi fără nicio intenţie de a renunţa la folosirea denumirii noastre, ne vor obliga să remediem această situaţie, cerând sprijin instituţiilor abilitate”.
Recent, un site de socializare prezenta opiniile unui vechi stegar, în care omul spunea că acum trei decenii erau 6-7 echipe din judeţul Braşov în liga a doua, era şi atunci rivalitate, dar doar sportivă, nu cu conotaţiile divergenţelor actuale de opinie, dintre fani sau conducătorii echipelor braşovene. Nu generalizăm, mai ales că avem o situaţie de lăudat la SR Braşov, unde Ciprian Jurubescu, managerul grupării, a iniţiat înainte de jocuri, un protocol de socializare cu echipele adverse, ca la marile cluburi de afară, unde preşedinţii urmăresc jocurile împreună.
Sursa https://bzb.ro/stire/sarbatoare-la-clubul-lui-edi-gherghe-zece-ani-de-acs-steagul-rosu-a156214?fbclid=IwAR2aMdJEbbOie4ryumy8HZX-ilRw3b0uoTY_Kk0EHcvNNiJ0KXo-I88xMCY
Comentarios